Island september 2016

Island september 2016, Resor

… eller när jag blev motiverad att fotografera igen.

När vi firade min födelsedag i december 2015 kände jag mig lite extra snäll mot mig själv (lite rödvin hjälpte till 🙂 ) så jag gav mig en alldeles egen present; en fotoresa med Emma Svensson och Patrik Larsson, till Island. Motivationen att fotografera hade länge varit på sparlåga så en resa vore nog bra, tänkte jag. Hade ju kikat på bilder från andra resor med foto-resor på instagram och blivit minst sagt ganska suktad. Resans kombination av både modefoto och landskapsfoto var spännande, och dessutom till Island!

Tiden gick och det närmade sig. Efter jobbiga månader av mycket jobb och slit så var mitt privata fotograferande noll, hade ingen lust och ingen inspiration att fota. Ju närmare resan kom desto mer tveksam blev jag att åka iväg, vad sjutton hade jag gett mig in på?! Att resa iväg med okända människor till okänd miljö i en hel vecka, dessutom helt utsliten och oinspirerad. Men jag ger ju sällan upp, så jag åkte iväg. Och tur var det! Vilken resa! Vilka människor! Vilken miljö! Inspirationen och glädjen med fotograferandet kom tillbaka. Min inställning till fotograferandet har också blivit något annat. Från att länge ha varit prestation och frustration och en känsla av otillräcklighet, blev det nyfiket och bara kul igen.

Iallafall, blandade bilder i en troligt kronologisk ordning kommer i följande inlägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s